Downtime Donatie Server en TeamSpeak Server

News

Hallo allemaal,

Ik heb slecht nieuws en ook een beetje goed nieuws.

Laten we beginnen met het slechte nieuws en dan eindigen met het goede nieuws.

Het slechte nieuws.

Sommige weten het al en sommige ook niet, maar de Donatie server is ongeveer 3 jaar oud en staat op het moment dat ik dit schrijf al 2 jaar 26 dagen 22 uren 54 minuten aan.
Nu draait de CPU (Processor) van deze server al sinds februari op 100% en dit heeft de kwaliteit van de CPU erg naar beneden gehaald waardoor de nieuwe 1.10 modpacks hier en daar wat lag hebben.

Ik heb contact gehad met het bedrijf dat de server host en zij willen de CPU niet vervangen omdat deze nog functioneert. 
Met andere woorden ik moet het probleem op een andere manier gaan oplossen, dus dit gaat er gebeuren.

Op Donderdag 25 Mei ga ik een nieuwe server huren en er kunnen dan dingen Down zijn zoals de Minecraft servers, Teamspeak en de Authenticatie server van Botje.

Ik ben trouwens niet van plan om de Authenticatie Server van Botje te installeren op de nieuwe Server, dus het kan zijn dat Botje mischien helemaal niet meer werkt.
Als ik er de tijd voor heb dan zal ik kijken of ik een patch kan uitbrengen zodat Botje geen gebruik meer maakt van de authenticatie server maar ik ga geen beloftes doen want ik heb er gewoon de tijd niet voor.

Het goede nieuws.

Er komt dus een nieuwe Server aan met een betere CPU. 

En ik ga werken aan een tweede Donatie Server met een heel ander idee dan alle huidige modpacks die er zijn op dit moment.
Ik ga proberen om een 1.10 modpack te maken te dat in de buurt komt van de oude old school Tekkit. Dit modpack gaat in deze vorm een maand draaien op de nieuwe server.
Na de eerste maand selecteer ik 4 mods waar iedereen op kan stemmen en de daaropvolgende maand doen we weer hetzelfde net zolang het leuk blijft.
De Mod die de poll wint word toegevoegd aan het pakket dat op de server draait en zo evolueerd de server naar een Modpack dat hopelijk voor iedereen interesant is.

Voor de Tech mensen heb ik hier de Specs van de oude en de nieuwe server.

  Oude server: Nieuwe Server
CPU Intel Xeon E3-1225v2 Intel Xeon E5-1620v2
RAM 32GB DDR3 ECC 1600 MHz 32GB DDR3 ECC 1600MHZ
HDD SoftRaid  2x2TB  SATA3 SoftRaid  2x2TB  SATA3

One thought on “Downtime Donatie Server en TeamSpeak Server

Geef een reactie